Whatever you are, always be a good one.

13 June 2016

My inspiration, Vivy Yusof. (Part 1)

Assalamualaikum and hi! :)

Ramadhan ke 8, ya? ;)

Kenal Vivy Yusof? Kalau dalam dunia fesyen, Vivy Yusof dan hubby-nya, Fadza @ Dean memang sesangat terkenal. Infamously famous. Real talk. I adore them, a lot. Fadza sesangat caring terhadap Vivy Yusof.

https://www.google.com/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiBxdeYiaXNAhWIL48KHbY0CsgQjRwIBw&url=http%3A%2F%2Ffauxionista.com%2Fauthor%2Ffauxionista%2Fpage%2F12%2F&psig=AFQjCNHAAmwF50cgyph7O-sE95fPUbeNTA&ust=1465909664977447
Credit: Fauxionista 

So, lemme tell you a story macam mana aku kenal Vivy Yusof. Or may I call her Kak Vivy? One fine day, aku tengah blogwalking. Masa tu memang tengah aktif ber-blog la. Sanggup tak tido malam sebab nak blogwalking, konon. HAHA! Lepas tu, bila dah boh--san baca blog dalam bahasa Malaysia (skema, ikr?!), aku randomly googled 'THE MOST ZANY BLOG AUTHOR IN MALAYSIA', and the search results showed, Proudduck by Vivy Yusof. So, aku kemain sekodeng. Kalau boleh nak khatam semua entries dia. HAHA. Masa tu tahun 2010. Kak Vivy cerita pasal dia habiskan exam sampai jari cramped sebab non-stop menulis.

Masa tu, Kak Vivy banyak cerita pasal pelajaran dia dan travelogue. seronok baca. ANDDDD disebabkan blog Kak Vivy, aku banyak tahu perkataan bombastic and cara penulisan grammar and vocabulary. Masa tu aku tengah trial SPM. Tiap-tiap malam baca blog Kak Vivy. *stalker alert*.

Bila SPM, aku cuba selitkan ayat-ayat dan perkataan bombastic dari blog Kak Vivy and I got A+ in paper English, 1119. Dan juga 1A in GCE (O-Level), in which I am blissfully thankful, Alhamdulillah. Yang mana memberikan advantage bila aku nak further study.


To be continued.........

<3

No comments: